LIVE ΕΘΝΙΚΟΣ- ΠΑΟΚ

http://www.volleyleague.gr/includes/livescore-details.php?m_id=443

LIVE ΕΘΝΙΚΟΣ- ΠΑΟΚ

http://www.volleyleague.gr/includes/livescore-details.php?m_id=443

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Άριστη μαθήτρια και αθλήτρια η 17χρονη Ευθυμία Γαβριηλίδου

Συνέντευξη της 17χρονης άλτριας Ευθυμίας Γαβριηλίδου, στον Γιώγο Πανταζίδη για την εφημερίδα ΓΜΩΜΗ.
Απολαύστε την:


Το ιστορικό τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού τα τελευταία χρόνια γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής στη Θράκη αλλά και σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδας, με διακρίσεις αλλά και την ανάδειξη νέων ταλέντων. Μια από τις αθλήτριες που ξεχωρίζει, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων, είναι η 17χρονη άλτρια ύψους Ευθυμία Γαβριηλίδου. Μιλήσαμε μαζί της σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Ευθυμία πες μας λίγα λόγια για σένα.
Γεννήθηκα στην Αλεξανδρούπολη το 1996. Είμαι εγγονή του Θωμά Γαβριηλίδη, παλαιού ακοντιστή του Εθνικού και ανεψιά του Απόστολου και του Κώστα Ναλμπάντη, διεθνών πετοσφαιριστών, που ξεκίνησαν την αθλητική τους καριέρα από την Αλεξ/πολη. Συνεπώς, τόσο ο αθλητισμός όσο και ο Εθνικός είναι εγγεγραμμένα στο DNA μου.

Τι σημαίνει για σένα ο στίβος; Ποια είναι μέχρι τώρα η παρουσία σου;
Η πρώτη μου επαφή με τον αθλητισμό έγινε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου. Η συνάντησή μου με τον μέχρι σήμερα προπονητή μου, κύριο Μανώλη Μητηλέτση ήταν καταλυτική και τον ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Μου ενέπνευσε την αγάπη για το στίβο και μαζί καταλήξαμε ότι το αγώνισμα που μου ταιριάζει είναι το άλμα σε ύψος. Με την συνεχή υποστήριξη, την ενθάρρυνση και την υπομονή του πορευόμαστε τόσα χρόνια και καταφέρνουμε κάθε χρόνο να έχουμε παρουσία στους Πανελλήνιους αγώνες και στους τελικούς του αγωνίσματος, καθώς και χρυσά και αργυρά μετάλλια στους περιφερειακούς αγώνες. Την περυσινή χρονιά, με συστηματική προπόνηση και τις συμβουλές του, είχα την καλύτερη θέση στους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες στίβου από όλους του μαθητές της Θράκης που συμμετείχαν σε αυτούς. Ασφαλώς ενθάρρυνση και αρωγή λαμβάνω και από όλους τους προπονητές του Εθνικού τους οποίους και ευχαριστώ.

Ειδικά για το ύψος; Περνώντας τον πήχη νοιώθεις ότι περνάς τις δυσκολίες της ζωής;
Δύναμη, ταχύτητα, εκρηκτικότητα, αλτικότητα, αντοχή, είναι μερικές από τις αρετές που πρέπει να διαθέτει ο αθλητής του ύψους. Απαιτείται, όμως, και μεγάλη ψυχική δύναμη, έλεγχος της σκέψης, επιμονή και υπομονή για να μπορείς μετά από κάθε αποτυχία να σηκώνεσαι και να αγωνίζεσαι πάλι. Γιατί το άλμα σε ύψος είναι ένα από τα αγωνίσματα εκείνα που ακόμη και ο νικητής τελειώνει τον αγώνα του με αποτυχία. Υπάρχουν στιγμές μέσα στον αγώνα που το ύψος του πήχη φαίνεται τρομακτικό. Τότε πρέπει να νικήσω το φόβο, να επιβληθώ στον εαυτό μου, να συγκεντρώσω τη δύναμη και τη σκέψη μου για να δώσω στο σώμα μου φτερά. Όταν βρίσκομαι ψηλά, νιώθω να πετάω, να ελευθερώνομαι από κάθε βάσανο που με κρατά δεμένη χαμηλά. Το συναίσθημα είναι λυτρωτικό. Αναπνέω, είμαι ευτυχισμένη.
Γενικά, βέβαια, οι αποτυχίες είναι περισσότερες από τις επιτυχίες. Εξαρτάται πώς θα τις χειριστείς για να καταφέρεις να συνεχίσεις και να πας πιο ψηλά. Όταν βλέπεις την αποτυχία ως ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο, χάνεις το στόχο. Όταν, όμως, την αντιμετωπίζεις ως πρόκληση, τότε μπορείς να πετύχεις. Όπως και στη ζωή μας. Κι αυτός είναι ένας λόγος που αγαπώ το άλμα σε ύψος. Γιατί μιμείται την πραγματική ζωή. Ο πήχης είναι ο στόχος που πρέπει να φτάσω. Πρέπει να τον βλέπω καθαρά και σταθερά και να επιστρατεύω όλες μου τις δυνάμεις. Όταν αφήνω την αμφιβολία και το φόβο να με νικήσουν, τα πόδια μου γίνονται βαριά και με τραβούν κάτω. Και τότε το όνειρο απομακρύνεται. Όμως δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να τα παρατήσει. Σηκώνομαι και συνεχίζω.

Στο μυαλό κάποιων ανθρώπων υπάρχει ότι με τις μεγάλες επιδόσεις ασχολούνται κακοί μαθητές. Καθαρό εικοσάρι στην Γ' λυκείου. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας. Σχολείο, αθλητισμός, κάνεις και χορό.
Στη ζωή μου θέτω συνεχώς νέους στόχους. Στο σχολείο, στον αθλητισμό και στο χορό, την άλλη μεγάλη μου αγάπη, που με βοηθάει να εκφράζω τα συναισθήματά μου. Ασχολούμαι από τεσσάρων ετών (κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό). Έχω λάβει μέρος σε τρεις Πανελλήνιους διαγωνισμούς χορού «Τερψιχόρης Έργα» με κριτές χορευτές παγκοσμίου φήμης και έχω αποσπάσει έναν έπαινο και δύο τρίτα βραβεία. Στο σχολείο αγωνίζομαι καθημερινά με συνέπεια, αυστηρό προγραμματισμό, αλλά και αγάπη για τη γνώση. Ασφαλώς κουράζομαι πολύ, αλλά η άριστη επίδοση είναι η επιβράβευση των κόπων. Αισθάνθηκα την ύψιστη τιμή και υπερηφάνεια όταν παρέλασα ως σημαιοφόρος του σχολείου μου. Σε ότι καταπιάνομαι βάζω πολλή αγάπη και πείσμα. Αλάνθαστα συστατικά. Ασφαλώς χρειάζεται πολλή και συστηματική δουλειά, προγραμματισμός και συνέπεια στο στόχο.

Εάν ήσουν μπροστά σε ένα κοινό παιδιών δημοτικού και ήθελες να τα μιλήσεις για τον στίβο και ακόμη πιο ειδικά για το ύψος. Τι θα τους έλεγες;
Θα πρότεινα σε κάθε παιδί να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με το στίβο, που είναι ο βασιλιάς των σπορ, για να καλλιεργήσει την ευγενή άμιλλα και να μάθει να αγωνίζεται με δύναμη, πίστη και ελπίδα. Για το άλμα σε ύψος «Κοιτάξτε μπροστά και πετάξτε ψηλά!»

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙ Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ Π.Ο.Α. - Α.Μ.Θ. 2014

ΤΡΙΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  
Την δεύτερη του νίκη εξασφάλισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης την Κυριακή στις 23 Φεβρουαρίου  με 3½- 6½  μέσα στην έδρα του πολύ κάλου και  μεταμορφωμένου  ΑΟ Ορεστιάδας για τους προκριματικούς  αγώνες σκάκι της Α΄  Εθνικής    .

Στο άλλο παιχνίδι ο ΣΟ Ξάνθης επικράτησε μέσα στο Πνεύμαθλο Καβάλας με 3–7 και συνεχίζει να είναι πρώτος και αήττητος στο πρωτάθλημα με τρείς νίκες στα τρία παιχνίδια που έδωσε ως τώρα .
Στην δεύτερη θέση είναι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 2 νίκες, 1  ήττα., στην τρίτη θέση είναι το Πνευμαθλον Καβάλας με 1 νίκη,  2 ήττες και στην τέταρτη θέση είναι ο ΑΟ Ορεστιάδας που δεν έχει σημειώσει ακόμα κάποιο θετικό αποτέλεσμα

Ο  ΑΟ Ορεστιάδας στον αγώνα με τον  Εθνικό  κατέβηκε πολύ πιο ισχυρός, συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα.
Πρόκειται για τους παίχτες που έφερε από την Βουλγαρία τον  TONKOV BOYAN  PETROV και τον ΑΤΑΝΑΣΟΦ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, οι οποίοι έπαιξαν για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.
Με αυτή την κίνηση συμπεραίνουμε ότι  ήθελαν να αιφνιδιάσουν τον Εθνικό με σκοπό  να αποσπάσουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τον  αιφνιδίασαν, γιατί ανακάτεψαν πολύ την τράπουλα και  οι παίκτες του βρέθηκαν να παίζουν με διαφορετικούς παίκτες από αυτούς για τους οποίους  είχαν προετοιμαστεί .
Τελικά  αυτή η στρατηγική που  εφάρμοσαν δεν πέτυχε,  αφού  έπεσαν σε ένα πολύ αποφασιστικό Εθνικό που δεν άφησε κανένα περιθώριο σε όλη την διάρκεια των αγώνων  για πιθανή ήττα του.

Το μόνο σίγουρο που έχουμε να πούμε είναι, ότι ο ΑΟ Ορεστιάδας έχει ένα πολύ καλό  σύνολο και αν στην συνέχεια ξανά καταφέρει να  κατεβάσει έτσι την ομάδα, πιστεύουμε ότι θα έχει άλλη τύχη και  θα δώσει άλλο ενδιαφέρων  στο πρωτάθλημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και ο Εθνικός από την αρχή του πρωταθλήματος δεν είχε στην διάθεση του  όλα τα  ατού του  σε κάποιους αγώνες έως τώρα .
Να σημειωθεί πως δεν έχουν παίξει ακόμη στο πρωτάθλημα οι ξένες του μεταγραφές  από την Βουλγαρία, ο  Dodor Galonov και η Tsveta Galunova.

Κλείνοντας θα πρέπει να επισημάνουμε  για τον Αντώνογλου Χρήστο,  για το ήθος που τον διακατέχει για την αγαπημένη του ομάδα.  
Ο Χρήστος  κλείνοντας την εφημερία του από το  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έχοντας να δει την οικογένειά του περισσότερο από 24 ώρες, βρέθηκε από την εφημερία, του Νοσοκομείο της  Αλεξανδρούπολης,  στην Ορεστιάδα,  για να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα !!!  τον Εθνικό !!!  



Στο αγωνιστικό μέρος ο αρχηγός του  Εθνικού, Διογένης Σπαθόπουλος  έστω και την τελευταία στιγμή, κατάφερε να προετοιμάσει και να κατεβάσει ένα καταπληκτικό σύνολο και  τελικά να  πάρει την νίκη μέσα στη έδρα του ΑΟ Ορεστιάδας .

Ο Εθνικός στην αναμέτρηση του με τον ΑΟ Ορεστιάδας,  είχε 5 Νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.
Τα αποτελέσματα αναλυτικά ήταν :
-Στην πρώτη σκακιέρα του Εθνικού ο ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣ     (ΕΛΟ 1981 FIDE)  απέσπασε ισοπαλία από τον TONKOV BOYAN  PETROV   (ΕΛΟ 2289 FIDE) του  ΑΟ Ορεστιάδας .  

-Στην δεύτερη σκακιέρα ο ΤΕΡ - ΓΚΕΒΟΡΓΚΙΑΝ ΑΡΑΜ (ΕΛΟ 1918 FIDE)  του Εθνικού, έχασε από τον   ΤΕΛΛΟΥΔΗ ΑΓΓΕΛΟ (ΕΛΟ 2177 FIDE)  του  ΑΟ Ορεστιάδας .  

-Στην τρίτη σκακιέρα ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ  (ΕΛΟ 2150) του Εθνικού,  απέσπασε ισοπαλία από τον ΑΤΑΝΑΣΟΦ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ  (ΕΛΟ1947 FIDE )  του ΑΟ Ορεστιάδας .  

-Στην τέταρτη σκακιέρα ΓΙΑΚΑΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΕΛΟ 1585) του Εθνικού, κέρδισε τον  ΣΑΚΙΖΛΗ  ΞΑΝΘΟΥΛΗ (ΕΛΟ 1430 )  του  ΑΟ ΑΟ Ορεστιάδας .   

-Στην πέμπτη σκακιέρα η ΧΑΤΖΙΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ  (ΕΛΟ 1354 )  του Εθνικού,  κέρδισε την  ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΕΛΟ 1000 ) του ΑΟ Ορεστιάδας .  

-Στην έκτη σκακιέρα η ΑΙΒΑΖΙΑΝ ΕΛΠΙΔΑ  (ΕΛΟ 1000) του Εθνικού, κέρδισε την  ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΕΛΟ 1000) του ΑΟ Ορεστιάδας.    
-Στην έβδομη σκακιέρα η ΜΠΛΙΤΣΑ ΑΡΤΕΜΙΣ  (ΕΛΟ 1000)  του Εθνικού, έχασε από την ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΖΑΦΕΙΡΙΑ – ΜΑΡΙΝΑ  (ΕΛΟ 1000) του ΑΟ  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.  
-Στην όγδοη σκακιέρα ο ΤΕΡ-ΓΚΕΒΟΡΓΚΙΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΕΛΟ 1440) του Εθνικού, κέρδισε τον ΣΑΚΙΖΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΕΛΟ 1000)  του ΑΟ Ορεστιάδας .  
-Στην ένατη σκακιέρα ο ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΕΛΟ 1655 FIDE ) του Εθνικού, ήρθε ισόπαλος με τον  ΜΑΥΡΙΔΗ ΘΕΟΔΩΡΟ (ΕΛΟ 1000) του ΑΟ Ορεστιάδας .   
-Στην δέκατη σκακιέρα ο Μπλίτσας Ορέστης (ΕΛΟ 1000) του Εθνικού, κέρδισε τον ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΣΩΤΗΡΙΟ (ΕΛΟ1000)  του ΑΟ Ορεστιάδας .  

Στην επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης την Κυριακή στις 23 Μαρτίου  θα παίξει μέσα στην έδρα του, με τον   ΑΟ Ορεστιάδας.
και στο  άλλο παιχνίδι ο ΣΟ Ξάνθης   θα φιλοξενήσει στην έδρα του, το Πνεύμαθλον Καβάλας  .

Όλοι οι αγώνες θα γίνουν στις 10:30 το πρωί .

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ 64-76

Του Λεωνίδα Κάλφα 
Σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι κόντρα σε μία ομάδα συνδιεκδικήτρια της παραμονής στη Γ' Εθνική ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ηττήθηκε εντός έδρας με 64-76 από τους Τιτάνες Δράμας και πλέον η υπόθεση-σωτηρία έγινε εξαιρετικά δύσκολη.

Η αναμέτρηση κρίθηκε ουσιαστικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν η ομάδα της Δράμας βρήκε πολλές λύσεις από το περιφερειακό σουτ και παράλληλα εκμεταλλεύτηκε τον εκνευρισμό και την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης των γηπεδούχων από τα διαιτητικά σφυρίγματα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα και κατάφεραν να προηγηθούν με 4-10 και 8-13. Η είσοδος του Δουρδούλη, που σημείωσε επτά πόντους μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, έδωσε την ευκαιρία στον Εθνικό να πάρει το προβάδισμα με 19-16.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 23-23, όταν ο Εθνικός με ένα σερί 10-0, χάρη σε οκτώ πόντους του Τελούδη και δύο του Μπανταλίδη, προηγήθηκε με 33-23. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης διατήρησε προσωρινά το προβάδισμα της (38-30), αφού οι Τιτάνες με οκτώ αναπάντητους πόντους (έξι από τον Σουτσόπουλο και δύο από τον Μελισσάριδη) ισοφάρισαν σε 38-38, σκορ με το οποίο τελείωσε το ημίχρονο.

Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Στυλίδη οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν το σερί τους σε 13-0 (38-43) και με τον ίδιο πρωταγωνιστή έφτασαν στο +7 (39-46). Ο Εθνικός όμως με δύο τρίποντα του Χονδρόπουλου κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα (49-48) και με μία εύστοχη βολή του Μανιώτη έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με 49-49.

Οι Τιτάνες ξέφυγαν εκ νέου με έξι πόντους (49-55), ενώ επτάμιση λεπτά πριν το φινάλε ο Τελούδης χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ, γεγονός που δημιούργησε τον πρώτο πονοκέφαλο στην ομάδα του Εθνικού. Οι φιλοξενούμενοι με ψύχραιμες επιλογές στην επίθεση, κυρίως από τη γραμμή του τριπόντου, και κοντό σχήμα ανέβασαν τη διαφορά στους οκτώ (54-62). Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Κανδύλης χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ και τεχνική ποινή, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το παιχνίδι, γεγονός που περιόρισε τις λύσεις των γηπεδούχων κάτω από το καλάθι. Η διαφορά πήγε σε διψήφιο νούμερο (54-66) και έφτασε στη μέγιστη τιμή της στο +14 λίγο πριν το τέλος (62-76). Με ένα δίποντο του Δουρδούλη διαμορφώθηκε το τελικό 64-76.

Πολλές διαμαρτυρίες, κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο, προκάλεσαν στους γηπεδούχους τα σφυρίγματα των Δημάδη και Κατρακάρη.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 38-38 (ημίχρονο), 49-49, 64-76 (τελικό σκορ)

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Κανδύλης, Σιταρίδης 8, Χονδρόπουλος 14, Δουρδούλης 12, Ξένος 3, Τζιερτζής, Μπανταλίδης 7, Δεληδήμος, Τσιτσικλής, Τελούδης 13, Γεροντίτης, Παπαλαμπίδης 7

Τιτάνες Δράμας: Παπαδόπουλος 5, Μανιώτης 19, Στυλίδης 25, Σαββαϊδης, Μελισσαρίδης 9, Χατζηνικολάου 2, Τοσουνίδης 4, Θεολογίδης, Γουδούτσης 2, Σουτσόπουλος 10, Πεδίκης


Σκόνταψε ο Ορέστης στο Νεοχώρι - Όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του Βόρειου Ομίλου

Σκόνταψε ο Ορέστης στο Νεοχώρι για τη 17η αγωνιστική της Α Έβρου , μετά από κακό παιχνίδι ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα. Η ΑΕ Διδυμοτείχου πέρασε νικηφόρα από τις Καστανιές 1-2 , Καρωτή και Ρίζια έμεινα στο 0 - 0 , η τρίτη Ένωση έχασε στη Βύσσα 2-1.

Όλα τα αποτελέσματα

Νεοχώρι-Ορέστης Ορεστιάδας 0-0

Καστανιές-Διδυμότειχο 1-2

Σιτοχώρι-Ασπρονέρι 2-4

Καρωτή-Ρίζια 0-0

Βύσσα-Ένωση Κυανής Ασβεστάδων 2-1



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 17 ΑΓΩΝΕΣ)

1. Ορέστης Ορεστιάδας 45 (47-5)

2. Διδυμότειχο 36 (44-21)

3. Ένωση Κυανής Ασβεστάδων 26 (21-21)

4. Ρίζια 23 (21-23)

5. Καρωτή 22 (24-22)

6. Νεοχώρι 22 (20-23)

7. Καστανιές 21 (25-31)

8. Ασπρονέρι 16 (24-29)

9. Βύσσα 12 (18-34)

10. Σιτοχώρι 7 (18-52)

Εβρος Σουφλίου-Ορφέας Ελευθερούπολης 2-0 και αναρριχήθηκε στην 6η θέση

Ο Σάκης Δανίδης έδωσε τη λύση για τον Έβρο Σουφλίου, καθώς με δύο δικά του γκολ ξεκλείδωσε την άμυνα του Ορφέα Ελευθερούπολης και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 2-0.
Πλέον ο Έβρος βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας και περιμένει τον πρωτοπόρο Αγροτικό Αστέρα το προσεχές Σάββατο.
Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, το παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι, ενώ στην κερκίδα βρέθηκε το τεχνικό δίδυμο του Αγροτικού, Παναγιώτης Διλμπέρης και Τάσος Κατσιαμπής, για να έχουν εικόνα από τον αντίπαλό τους το Σάββατο, αλλά και παράγοντες από τον Άρη Ακροπόταμου.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο και στο 32’ ο Ορφέας είχε δοκάρι σε απευθείας φάουλ του Ευθυμιάδη.
Στο δεύτερο μέρος ο Σάββας Καρυπίδης έριξε στον αγώνα τον Δανίδη ο οποίος στο 83’ με πλασέ έκανε το 1-0 και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από πάσα του Καμπιώτη με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Σάββας Καρυπίδης): Σκόρτσεφ, Αντωνιάδης Μ. (78’ Γιαννακιτσίδης), Μπάμνιος, Λίτσιος, Μπάτζιος, Τορομανίδης, Καμπιώτης, Τρίχας, Γκαϊδατζής (69’ Δανίδης), Βιόπουλος (57’ Ναθαναηλίδης), Αραμπατζής
ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μπάμπης Χρυσοστομίδης): Καραβελίδης, Τζήμας, Φιλιππίδης (40’ λ.τ. Μαυρομάτης), Κωνσταντινίδης, Ελευθεριάδης, Σταματόπουλος, Δουμάνης, Παπαδάτος, Γαβριηλίδης (74΄Χριστοδουλίδης), Ευθυμιάδης, Σάσσος (54’ Αϊβάζης)

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ 2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΩΜΑΛΟ ΔΡΟΜΟ

Για λίγα μέτρα έχασε το χρυσό μετάλλιο ο Δήμος Μαγγίνας, στα 10χλμ του Πανελλήνιου ανωμάλου δρόμου, τρέχοντας μετά από πολύμηνο τραυματισμό στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλλα του Εθνικού.
Μετά από μια συναρπαστική κούρσα ο Δήμος Μαγγίνας έχασε στα τελευταία μέτρα το χρυσό μετάλλιο, από τον Κώστα Γκελαούζο της ΑΕΚ, ο οποίος κέρδισε με 30.36, όσο έκανε και ο  Μαγγίνας. Ο Αλεξ/πολίτης αθλητής που γυμνάζεται στην Αθήνα με τον γνωστό προπονητή και πρώην πρωταθλητή δρόμων Χρήστο Παπαχρήστου, μετά απ' αυτόν τον αγώνα θα τρέξει με την Εθνική ομάδα στον Βαλκανικό ανώμαλο δρόμο.
O αθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Δήμος Μαγγίνας δήλωσε στο allaspor.gr για τον αγώνα: "Όσον αφορά τον αγώνα, μετά από πολύμηνο τραυματισμό κατάφερα να επανέλθω στους περσινούς αγωνιστικούς μου ρυθμούς. Ήμουν σε αρκετά καλή κατάσταση και έκανα το καλύτερο δυνατό. Συγχαρητήρια και στα υπόλοιπα παιδιά για την μεγάλη τους προσπάθεια".
O πρωταθλητής μας στις μεγάλες αποστάσεις κατέληξε: "Στόχος μου από εδώ και πέρα είναι η συνεχής βελτίωσης στα 5-10 km. Επίσης θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου Χρήστο Παπαχρήστο και στον σύλλογο μου Εθνικό Αλεξανδρούπολης".
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
10000 ΜΕΤΡΑ ΑΝΔΡΩΝ
1 184 ΓΚΕΛΑΟΥΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 00:30:36 1990 Α.Ε.Κ.
2 218 ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΔΗΜΟΣ 00:30:36 1982 ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
3 227 ΜΕΡΟΥΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ 00:30:40 1982 ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜ.ΒΡΟΝΤΑΔΩΝ
4 203 ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 00:31:44 1972 Α.Ε.Κ.
5 229 ΜΙΝΟ ΟΡΓΚΕΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ 00:31:49 1988 ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ
6 219 ΜΑΓΚΡΙΩΤΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 00:31:49 1982 ΓΣ ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Α.Ο Ορεστιάδας – Μ.Αλέξανδρος 3-0 - Παραμένει στην κορυφή

Σε ένα παιχνίδι που επιτακτική ήταν η νίκη με τρίποντο για τους πράσινους, η ομάδα του Έβρου κατάφερε εύκολα να πετύχει τον στόχο της και να κάνει το 3-0 μένοντας στην κορυφή του τρίτου ομίλου της Α2.
Με μεγάλη επιτυχία στις επιθέσεις της ξεκίνησε η ομάδα του Νίκου Αντωνιάδη στο πρώτο σετ, και ευτύχισε εύκολα να προηγηθεί με 13-7 και να συνεχίσει με καλή απόδοση σε όλους τους τομείς στο τελικό 25-16 και το 1-0.

Στο δεύτερο σετ και πάλι οι πράσινοι έδειξαν ανώτεροι του Μ.Αλέξανδρου παίρνοντας νωρίς διαφορά έξη πόντων στο 10-4 και συνεχίζοντας σε αυτόν το ρυθμό κάνοντας γρήγορα το 25-11 με αποτελεσματικές επιθέσεις και μπλοκ για το 2-0.

Τελευταίο όπως αποδείχθηκε σετ του παιχνιδιού το τρίτο δεν επιφύλαξε κάτι διαφορετικό για τους θεατές του Ν.Σαμαράς με την Ορεστιάδα με πολλές αλλαγές να συνεχίζει στον καλό ρυθμό παιχνιδιού και να κάνει εύκολα το τελικό 3-0 με 25-18 παίρνοντας συνάμα και τους τρεις βαθμούς της νίκης που την κρατάν στην πρώτη θέση.

Ιωαννίδης-Μαργαριτίδης

A.O.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ(Αντωνιάδης): Δημητρούδης, Κεμανετζής, Βλασακίδης, Καρδαμανίδης, Ποτολίδης, Χουσίδης, Κων/νίδης(Λ), Πεντίδης, Νένογλου, Διαμαντίδης, Προδρομίδης, Κοφίδης

Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ(Οικονομίδης): Παπαδόπουλος, Παπανικολάου, Κανάς, Ρούσσος, Μαυρίδης, Στοϊλούδης, Ρεμπούτσιας, Καψαμπέλης

Ήττα χωρίς ζημιά για τον πρωτοπόρο Εθνικό - Όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του νότου της Α' Έβρου

Ο Εθνικός έχασε από τον Ατρόμητο Άβαντα στο "Φώτης Κοσμάς" με 0-2, αλλα χωρίς καμιά επίπτωση για τη βαθμολογική του θέση αφού έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Ο Άβαντας με τη νίκη του αυτή παραμένει στην τέταρτη θέση με 29 β ένα περισσότερο από τον Ποντιακό που κέρδισε τη Νίψα 2-0.

Όλα τα αποτελέσματα της 17η αγωνιστικής


Ένωση Άνθειας Αρίστεινου-Απαλός 1-0

Ιπποκράτης-Καππαδοκία 0-1

Μαϊστρος-Άλεξ 1-1

Εθνικός-Άβαντας 0-2

Ποντιακός-Νίψα 2-0



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 17 ΑΓΩΝΕΣ)

1. Εθνικός 43 (45-10)

2. Ένωση Άνθειας Αρίστεινου 35 (34-13)

3. Καππαδοκία 33 (31-20)

4. Άβαντας 29 (23-14)

5. Ποντιακός 28 (29-24)

6. Ιπποκράτης 26 (20-17)

7. Άλεξ 19 (25-29)

8. Νίψα 10 (16-38)

9. Απαλός 9 (12-34)

10. Μαϊστρος 5 (7-42)

Επέστρεψε στις νίκες ο Εθνικός, κέρδισε 3-1 τον ΠΑΟΚ και έμεινε στην κορυφή !!

Μετά από ένα σκληρό παιχνίδι ο Εθνικός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΟΚ στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα (με Παναθηναϊκό σε πρωτάθλημα και ΑΕΚ στο Κύπελλο).
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το τέταρτο σετ όπου η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη το κατέκτησε με 34-32 και περιμένει αύριο να μάθει αν θα συγκατοικεί στην κορυφή της βαθμολογίας με την Κηφισιά.


Από την αρχή φάνηκε ότι το παιχνίδι θα ήταν νευρικό. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι να ξεφύγει ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στο 19-17 και στο 21-19. Σε εκείνο το σημείο ο Εθνικός με ένα σερί 4-0 πέρασε μπροστά με 24-22, ο Δικέφαλος μείωσε σε 24-23 αλλά οι εβρίτες πήραν το σετ.
Μετά το 10-10 του δευτέρου σετ ο Εθνικός ξέφυγε με 3 (13-10) και ήταν μπροστά μέχρι το 23-21. Ο πρώτος διαιτητής Θεμελής έδωσε διπλή μπαλιά στον αρχηγό του Εθνικού Άκη Σιδηρόπουλο. Κάπου εκεί τα αίματα άναψαν και ο αρχηγός φανερά εκνευρισμένος διαμαρτυρήθηκε έντονα στο διαιτητή. Ο ΠΑΟΚ με σερί 3-0 πέρασε μπροστά 24-23, είχε όλα τα σετ μπολ και πήρε το σετ 27-25 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος δέχθηκε κόκκινη κάρτα αλλά ο Εθνικός με σερί 3-0 ξέφυγε με 3-0 και διατήρησε την διαφορά μέχρι το τέλος για το 2-1.


Σε θρίλερ εξελίχθηκε το τέταρτο σετ. Οι γηπεδούχοι ήταν πάλι μπροστά στο σκορ με 19-17. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 20-20, παίρνοντας το προβάδισμα με 24-23, 26-25 και 29-28 αλλά ο Εθνικός άντεξε στην πίεση και πήρε τελικά το σετ με 34-32 ύστερα από συγκλονιστικό φινάλε.
Διαμαρτυρίες από τον Δικέφαλο στο 27-27 για μπλοκ άουτ που δεν δόθηκε στους παίκτες του Εθνικού και το 28-27 υπέρ του έγινε 28-27 για τους ακρίτες.


Η Διακύμανση
1ο σετ: 7-8, 15-16, 19-21, 25-23
2ο σετ: 8-7, 16-14, 21-17, 25-27
3ο σετ: 8-6, 16-11, 21-16, 25-19
4ο σετ: 8-7, 16-14, 21-20, 34-32

Οι πόντοι του Εθνικού προήλθαν από 4 άσσους, 60 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλου. Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 9 άσσους, 59 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλου.

Τα σετ: 3-1 (25-23, 25-27, 25-19, 34-32)

ΕΘΝΙΚΟΣ (Σάκης Μουστακίδης): Ράιτς 24 (22/41 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μιγιαήλοβιτς 20 17/26 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 67% υπ – 61% άριστες), Σιδηρόπουλος 3 (1 άσσος, 2 μπλοκ), Παπάζογλου 6 (5/10 επ, 1 μπλοκ), Δαλακούρας Α 12 (11/21 επ, 1 μπλοκ, 77% υπ – 65% άριστες), Ανδρεάδης 9 (5/10 επ, 4 μπλοκ) / Δαρίδης (λ – 45% υπ – 32% άριστες), Αγγελόπουλος 1, Μπουφίδης

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γιάτσης): Παντακίδης 5π. (3/6 επι , 2 μπλοκ), Λόουσον 17 (14/29 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ – 79% υπ – 73% άριστες), Στίγγας 13 (8/12επ, 1 άσσοι, 4 μπλοκ), Μίλκοφ 21 (18/31 επ, 3 άσσοι, 62% υπ – 55% άριστες), ΜακΚίμπιν 2 (1/2 επ, 1 άσσος), Τζελάτι 20 (15/29 επ, 2 άσσοι , 3 μπλοκ) / Μπαμπαλιούτας (λ – 79% υπ – 72% άριστες), Στεφανίδης, Πιπέργιας.

Βαθμολογία Volleyleague ΟΠΑΠ 13-14

Θ.

Ομάδα

Αγ.

Βαθ.

Σετ

1Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης174045-20
2Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.173843-20
3Α.Ο.Φοίνικας Σύρου173844-20
4Α.Ο. Κηφισιάς163742-20
5Α.Ε.Κ.172937-33
6Γ.Σ. Λαμία162126-32
7Α.Σ. Άρης172131-39
8Π.Α.Ο.Κ.172030-41
9Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός171827-40
10Παναθηναϊκός Α.Ο.161421-39
11Μ.Α.Σ Νίκη Αιγινίου171321-42
12Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013161121-42

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Έχασε ο Εθνικός από τον Άβαντα 0-2 ... αλλά δεν έπαθε ζημιά!!

Από την προηγούμενη αγωνιστική, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι και μαθηματικά πρωταθλητής στο  νότιο όμιλο της Α' κατηγορίας Έβρου. Αυτό ίσως έπαιξε ρόλο για να είναι χαλαροί οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να χάσουν από τον Ατρόμητο Άβαντα με 0-2 .
Χωρίς σοβαρό αντίκτυπο  η ήττα αυτή για τον Εθνικό ο οποίος παραμένει πρώτος στη Βαθμολογία  με τους 3 βαθμούς μπόνους για τα πλέι οφ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ατυχίας... συνέχεια για τον Εθνικό , έχασε και πάλι από την ΑΕΚ και αποκλείστηκε

Μπορεί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης να έδειξε από την αρχή της αναμέτρησης ότι ήθελε τη πρόκριση στο final4 του Κυπέλλου Ελλάδος, όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο και θα ταξιδέψει στην Καλαμάτα.


Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη αγωνίστηκε χωρίς τον Γιώργο Παπάζογλου, ενώ στο 2ο σετ τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Δημήτρης Γραμματικάκης, γεγονός που έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των Εβριτών.

Στο 1ο σετ η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη πήρε κεφάλι από την αρχή, όμως η ΑΕΚ απάντησε και στο 2ο τεχνικό τάιμ άουτ οι «κιτρινόμαυροι μείωσαν στον πόντο. Από το 16-16 και μετά οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο με την ΑΕΚ να είναι αυτή που πήρε το σετ με 27-29.

Το 2ο σετ ήταν «μαγικό» με τον Ίβαν Ράιτς να κάνει πάρτι από τη θέση του σερβίς χαλώντας την υποδοχή της ΑΕΚ με αποτέλεσμα το σετ να καταλήγει εβρίτικα χέρια με το εμφατικό 25-07(!!!) που είναι αρνητικό ρεκόρ. Το κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» ξεσηκώθηκε και όλοι φίλαθλοι προσπάθησαν να εμψυχώσουν τους παίκτες του Σάκη Μουστακίδη, όμως το 3ο πήγε δικαιωματικά στην ΑΕΚ, η οποία φάνηκε σαφώς πιο οργανωμένη στην άμυνά της, με τον Τόρρες να κάνει μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις. Κι ο λόγος; Ο τραυματισμός του Δημήτρη Γραμματικάκη. Έτσι, το σετ τελείωσε με 18-25.

Μιγιαϊλοβιτς και Ράιτς έκαναν ότι μπορούσαν, όμως τελικά στάθηκαν άτυχοι, γιατί μόνο έτσι μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την σημερινή ήττα... άτυχη! Ενώ όλα ξεκίνησαν ιδανικά στο ξεκίνημα του 4ου σετ (5-1) μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ η ομάδα του Άκη Φλαούνα με ένα σερί 4 πόντων ισοφάρισε σε 8-8 και πέρασε μπροστά στο 10-12. Οι Εβρίτες το πάλεψαν μέχρι το τέλος, όμως τελικά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να στείλουν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Η διακύμανση
1ο σετ: 8-3, 16-15, 19-21, 27-29
2ο σετ: 8-2, 16-02, 21-05, 25-07
3ο σετ: 4-8, 10-16, 15-21, 18-25
4ο σετ: 8-4, 14-16, 18-21, 23-25

Τα σετ: 1-3 (27-29, 25-07, 18-25, 23-25)

Οι πόντοι του Εθνικού προήλθαν από 42/97 επιθέσεις, 15 άσσους, 14 μπλοκ και 35 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι της ΑΕΚ προήλθαν από 8 άσσους, 48/105 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Ράιτς 20 (13/24 επ, 5 άσσοι, 2 μπλοκ), Μιγιαϊλοβιτς 25 (14/25 επ, 8 άσσοι, 3 μπλοκ, 72% υπ – 72% άριστες), Σιδηρόπουλος 1 (μπλοκ), Γραμματικάκης 3 (2/5 επ), Δαλακούρας Ανέστης 8 (6/18 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 48% υπ – 43% άριστες), Ανδρεάδης 9 (6/13 επ, 3 μπλοκ) / Δαρίδης (λ – 62% υπ – 62% άριστες), Δαλακούρας Κώστας 1 (μπλοκ), Αγγελόπουλος 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Κυριακίδης 2 (μπλοκ)

ΑΕΚ (Φλαούνας): Μαντέκας 7 (6/16 επ, 1 μπλοκ, 63% υπ – 58% άριστες), Τόρρες 16 (8/13 επ, 3 άσσοι, 5 μπλοκ), Κατσανεβάκης 10 (7/11 επ, 3 μπλοκ), Κρέτσης, Παγιάν 16 (15/36 επ, 1 άσσος), Πέτρογλου 17 (12/25 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 55% υπ – 50% άριστες) / Γκούζντα (λ – 57% υπ – 53% άριστες), Αχιλλεόπουλος (λ), Νοβοσέλατς, Αλεξίου, Ρουμελιωτάκης 1 (άσσος)

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Νίκη του Σουφλίου στο Κιλκίς με 0-2 - Όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του Α' ομίλου της Γ' εθνικής

Νίκησε το Σουφλί στο Κιλκίς τον Κιλκισιακό με 2-0 αλλά παραμένει στη ζώνη υποβιβασμού με
24 βαθμούς 2 λιγότερους τους Αμπελόκηπους . H νίκη αυτή για τον Έβρο ήρθε μετά από τέσσερα αποτυχημένα ματς, τα γκολ πέτυχαν ο Κατρανίτσας στο 10' και ο Αντωνιάδης λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.
Η σύνθεση του Έβρου
Σκόρτσεφ, Μπάμνιος, Κατρανίτσας, Λίτσιος, Τσαπάνης, Τορομανίδης, Αντωνιάδης, Τρίχας, Γκαϊδατζής, Θεοδωράκης, Καμπιώτης

Όλα τα αποτελέσματα του Α' ομίλου
Διγενής Λακκώματος- ΠΑΟ Κοσμίου 1-0

Αγροτικός Αστέρας – Πανσερραϊκός 1-0
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος- Άρης Ακροποτάμου 0-0
Κιλκισιακός - Έβρος Σουφλίου 0-2
Νέστος- Ηρακλής Αμπελοκήπων 1-3
Μακεδονικός- Ορφέας Ελευθερούπολης 0-0
Δόξα Πετρούσας – Μουδανιά 0-3
Εθνικός Σιδηροκάστρου- Εθνικός Αγιονερίου 1-0



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 18 ΑΓΩΝΕΣ)
1. Αγροτικός Αστέρας 45
-----------------------------------
2. Πανσερραϊκός 40
3. Αρης Ακροποτάμου 33
4. Εθνικός Αγιονερίου 29
5. Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 29
6. Νέστος Χρυσούπολης 25
7. Διγενής Λακκώματος 25
9. Ηρακλής Αμπελοκήπων 26
--------------------------------
8. Εβρος Σουφλίου 24
10. Κιλκισιακός 20
11. Εθνικός Σιδηροκάστρου 22
12. Δόξα Πετρούσας 19
13. Ορφέας Ελευθερούπολης 19
14. Μακεδονικός 18
15. Π.Ο. Μουδανιών 16

16. ΠΑΟ Κοσμίου 3

Ισοπαλία για τον Ορέστη , ήττα για το Διδυμότειχο - Όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του βορά

Πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος της Α' Έβρου , στο βόρειο όμιλο ο Ορέστης που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας , άφησε δυο βαθμούς στην έδρα του με την Βύσσα με την οποία ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα. Το δεύτερο Διδυμότειχο έχασε από την Καρωτή 0-2 και απέχει 11 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ορέστη, τα Ρίζια ήρθαν ισοπαλία με τοΝεοχώρι 2-2.

Όλα τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Α.Ε.Διδυμοτείχου - Α.Ε.Καρωτής 0-2
Θύελλα Σιτοχωρίου - Άρδας Καστανεών 1-0
Μ.Γ.Σ.Ορέστη - Ακρίτας Νέας Βύσσας 0-0
Π.Α.Ε.Ριζίων - Α.Ο Νεοχωρίου 2-2
Ατρόμητος Ασπρονερίου - Ένωση Κυανής-Ασβεστάδων 3-3


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 16 ΑΓΩΝΕΣ)

1. Ορέστης Ορεστιάδας 44 (47-5)

2. ΑΕ Διδυμοτείχου 33 (42-20)

3. Ένωση Κυανής Ασβεστάδων 26 (20-19)

4. Ρίζια 22 (21-23)

5. Καστανιές 21 (24-29)

6. Νεοχώρι 21 (20-23)

7. Καρωτή 21 (21-24)

8. Ασπρονέρι 13 (20-27)

9. Ακρίτας Ν. Βύσσας 9 (16-33)

10. Θύελλα Σιτοχωρίου 7 (16-50)

Π.Α.Ε Ριζίων - Α.Ο.Νεοχωρίου 2-2

Σήμερα στα Ρίζια παίχτηκε ένα ωραίο παιχνίδι με απίστευτη τροπή που τα είχε όλα, πολλά γκολ δύναμη νεύρα ( η ομάδα του Νεοχωρίου τέλειωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες) αλλά δεν είχε νικητή.Οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ την νίκη για να απομακρυνθούν από την ζώνη τον play out αλλά καμιά δεν κατάφερε να την πάρει. Μιάς και η Π.Α.Ε Ριζίων προηγήθηκε στο 90΄2-1 έχασε απίστευτη ευκαιρία να κάνει το 3-1 στο 95΄ και τελικά ισοφαρίστηκε   στο 96΄( τελευταίο λεπτό του αγώνα).Αναλυτικά:
10΄Δυνατό σουτ του Καλπακίδη μετά από απομάκρυνση της άμυνας του Α.Ο.Νεοχωρίου άουτ.
12΄Απευθείας εκτέλεση φάουλ από απόσταση σαράντα περίπου μέτρον τουΟικονόμου παίρνει φάλτσο η μπάλα πριν την διώξει με υπερένταση οΟσανλής σε κόρνερ.
19΄Σουτ του Καδόπουλου έξω από την περιοχή μετά από αντεπίθεση προλαβαίνει και βάζει την προβολή διώχνοντας σε κόρνερ ο Καστρινός.
24΄Μεγάλη ευκαιρία για τον Α.Ο.Νεοχωρίου μετά από λάθος της άμυνας της Π.Α.Ε. Ριζίων ο Καδόπουλος πιάνει το σουτ με την μία από το ύψος της μικρής περιοχής αποκρούει ενστικτωδώς ο Οσανλής.
 28΄Ωραίο σουτ του Γιαλτσίν από το ύψος της περιοχής εκτινάσσεται και διώχνει με υπερένταση ο Οσανλής.
33΄Φευγεί ωραία ο Παπατριανταφύλλου από δεξιά κάνει και την σέντρα αλλά η άμυνα του Νεοχωρίου προλαβαίνει να διώξει την τελευταία στιγμή  προ τουΣυναπίδη που περίμενε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο ύψος της μικρής περιοχής.
42΄Ωραία προσωπική ενέργεια του Παπατριανταφύλλου ο οποίος κάνει και το σουτ υπό πίεση μέσα από την περιοχή η μπάλα μόλις άουτ δεξιά από τα δοκάρια του Μπαλτούδη.
47΄ΓΚΟΛ!!! 1-0 Μπαίνει δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο η Π.Α.Ε. Ριζίων .Εκτέελεση φάουλ του Καλπακίδη αριστερά από την περιοχή του Νεοχωρίου βρίσκει τον Μπατιατίδη στο δεύτερο δοκάρι που από κοντά με κεφαλιά ανοίγει το σκορ.
51΄ΓΚΟΛ!!! 1-1 Ερχεταί αμέσως η απάντηση από το Νεοχώρι. Κόρνερ εκτελεί ο Κιτσικούδης πιάνει την κεφαλιά αφύλακτος στο πρώτο δοκάρι ο Γιαλτσινστο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα, τσιμπάει το <<ριμπαουντ>> ο Δροσίδηςκαι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά  φέρνοντας το ματς στα ίσια.
78΄Εκτέλεση φάουλ από τον Καστρινό (γέμισμα) πιάνει την κεφαλιά οΚωστογλούδης άουτ.
86΄Σουτ του Καστρινού διώχνει σε κόρνερ ο Μπαλτούδης.
87΄Κόρνερ του Καλπακίδη πιάνει την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση οΚωστογλούδης μπλοκάρει ο Μπαλτούδης.
90΄ΓΚΟΛ!!! 2-1 Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καστρινού με πολύ ύψος και φάλτσο  (από πολύ μακρινή απόσταση) η μπάλα στα δίχτυα του Μπαλτούδη.
95΄Τεράστια ευκαιρία για την Π.Α.Ε. Ριζίων να τελειώσει το παιχνίδι ,φεύγει ωραία ο Καλπακίδης διανύοντας πολλά μέτρα από την αριστερή πλευρά όπως επιτίθεται η Π.Α.Ε. κάνει την πάρε βάλε σέντρα στον Καστρινό  που μέσα από την περιοχή εντελώς αφύλακτος στέλνει την μπάλα άουτ μην καταφέρνοντας να σκοράρει σε κενή εστία.
96΄ΓΚΟΛ!!!2-2Ο κανόνας του ποδοσφαίρου που λέει ότι όταν χάνεις ευκαιρίες είσαι αυτός που δέχεσαι τέρμα επαληθεύεται στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και αφού ήδη μετά από διαμαρτυρίες ο Α.Ο.Νεοχωρίου έχει μείνει με εννέα παίκτες  ο Κιτσικούδης κάνει το σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα στα δίχτυα , αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα στίβου του ΠΡΩΤΕΑ σε συνεργασία με τον ΠΟΛΥΝΙΚΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στίβου - 15 Φεβ. 2014


Πάνω από 150 παιδιά έλαβαν μέρος από 3 μέχρι 17 ετών.

Έχασε ο Εθνικός από τον Παναθηναϊκό 0-3 και τον έπιασε η Κηφισιά στην κορυφή - Όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

Την πρώτη εντός έδρας ήττα του στο πρωτάθλημα γνώρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 3-0 σετ από τον Παναθηναϊκό, που σημείωσε την πέμπτη σερί του νίκη, έχοντας τη συμπαράσταση 250 περίπου ένθερμων οπαδών του.
Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη, που έδειξε φανερά επηρεασμένη από τις σημαντικές απουσίες των βασικών κεντρικών Ανδρεάδη και Παπάζογλου, απέκτησε συγκάτοικο την Κηφισιά στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.
Στο ξεκίνημα του πρώτου σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 18-18. Με πρωταγωνιστή τον Γκάλιτς οι <<πράσινοι>> έτρεξαν ένα σερί 3-0 (18-21) και κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος του σετ και το 22-25.
Στο δεύτερο σετ ο Εθνικός ξεκίνησε δυναμικά και προηγήθηκε με 9-6. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν άμεσα (9-9) και εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα στην υποδοχή και την επίθεση του Εθνικού ξέφυγαν με 16-11 και 19-14. Οι γηπεδούχοι με την είσοδο του Κασαμπαλή κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά και ισοφάρισαν σε 23-23 με άσο του Μιγιαϊλοβιτς. Όμως και πάλι ο Γκάλιτς είχε τη λύση για τον ΠΑΟ και με δύο πόντους έκανε το 23-25 και το 0-2.
Ο τρόπος που χάθηκε το δεύτερο σετ έριξε την ψυχολογία των αθλητών του Εθνικού, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Καλμαζίδη ξέφυγε με 15-10 και έφτασε εν τέλει εύκολα στο τελικό 25-17.
Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κώστα Χριστοφορίδη. Επίσης, πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Ηλία Μιχαλιαρά ο πασαδόρος του Εθνικού Γρηγόρης Σιδηρόπουλος.
Την Τετάρτη ο Εθνικός υποδέχεται την ΑΕΚ με στόχο την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου.
Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ. Γεωργιάδης και Βασιλειάδης.
 *Οι πόντοι του Εθνικού προήλθαν από 4 άσσους, 35 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 7 άσσους, 42 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων

 Τα σετ: 0-3 (22-25, 23-25, 17-25)
 ΕΘΝΙΚΟΣ (Σάκης Μουστακίδης): Ράιτς 11 (7/20 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Μιγιαήλοβιτς 8 (6/20 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 59% υπ - 52% άριστες), Σιδηρόπουλος, Γραμματικάκης 7 (5/8 επ, 2 μπλοκ), Κυριακίδης 3 (2/5 επ, 1 μπλοκ), Ανέστης Δαλακούρας 15 (13/22 επ, 2 μπλοκ, 50% υπ - 38% άριστες) / Δαρίδης (λ, 50% υπ - 38% άριστες), Κώστας Δαλακούρας 1 (1/2 επ), Κασαμπαλής, Μπουφίδης 2 (1/2 επ, 1 μπλοκ), Κοντοστάθης
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Καλμαζίδης): Γκάλιτς 15 (10/23 επ, 5 άσσοι, 31% υπ - 31% άριστες), Στιβαχτής 2 (2/3 επ), Αμορόσο 7 (5/9 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μπέλλος 10 (9/21 επ, 1 μπλοκ), Μουρ 8 (7/11 επ, 1 μπλοκ), Καρυπίδης 9 (9/19 επ, 71% υπ - 62% άριστες) / Κουρούπης (λ, 60% υπ - 50% άριστες), Λιόντας 1 (1 άσσος), Μαδούρας, Πολυχρονιάδης
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική:
ΚΗΦΙΣΙΑ-ΑΡΗΣ 3-1
ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3
ΛΑΜΙΑ-ΑΕΚ 3-0
ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1-3
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ-ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 2-3
ΕΘΝΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΕΘΝΙΚΟΣ 37 (42-19)
2. ΚΗΦΙΣΙΑ 37 (42-20)
3. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ 36 (41-18)
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 35 (40-20)
5. ΑΕΚ 20 (35-30)
6. ΛΑΜΙΑ 21 (26-32)
7. ΑΡΗΣ 21 (31-36)
8. ΠΑΟΚ 20 (29-38)
9. ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 15 (24-39)
10. ΠΑΟ 14 (21-39)
11. ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ 13 (20-39)
12. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 11 (21-42)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (17Η)
22/2, 17.00 ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
22/2, 17.00 ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ-ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
22/2, 19.00 ΕΘΝΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ
22/2, 20.00 ΑΕΚ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ
23/2, 16.00 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΚΗΦΙΣΙΑ
23/2, 16.00 ΠΑΟ-ΛΑΜΙΑ

επιμέλεια Λεωνίδας κάλφας

ΝΙΚΗ-ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ 0-3

Με νέο προπονητή τον Χαράλαμπο Κωνσταντινίδη στη θέση του Γιώργου Τεκτονίδη, η Νίκη Αλεξανδρούπολης γνώρισε την ήττα με 0-3 σετ από τον Αίαντα Ευόσμου.
Με εξαίρεση το δεύτερο σετ, η Νίκη προσπάθησε να κοντράρει την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν απέφυγε τα λάθη σε κρίσιμα σημεία, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το τελικό σκορ.
Πλέον η ομάδα της Αλεξανδρούπολης στρέφει την προσοχή της στη δύσκολη συνέχεια και την προσπάθειά της να παραμείνει στην Α2.
Τα σετ21-25, 17-25, 22-25
Νίκη Αλεξανδρούπολης (Κωνσταντινίδης): Λαμπροπούλου, Καλογεροπούλου, Λαμπρίδου, Τζιογκίδου, Καράμπαλη, Βαρελά, Λυμπεροπούλου (λ), Βενέτη, Σιρδάρη.
Αίας Ευόσμου (Γαβάλα): Κούση, Καλανταρίδου, Τοσουνίδου, Αποστολίδου, Ξενιτιάδου, Χρηστινίδου, Ακριτίδου (λ), Γρηγορίου, Γλυκίδου, Τορχαλίδου, Ορφανίδου.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
ΝΙΚΗ-ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ 0-3
ΑΝΑΤΟΛΙΑ-ΓΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 3-1
ΑΡΗΣ-ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 3-0
ΔΑΣΩ-ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ 3-2
Ν.ΓΕΝΙΑ-Ν.ΒΟΤΣΗΣ 2-3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΕΛΠΙΣ (16/2, 16.00)
ΡΕΠΟ Ο ΓΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ν.ΒΟΤΣΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ
ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΑΡΗΣ
ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΓΣΓ ΔΡΑΜΑΣ
ΓΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ-ΔΑΣΩ
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-ΝΙΚΗ
ΡΕΠΟ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

 
Design by NewWpThemes | Blogger Theme by Lasantha - Free Blogger Themes | NewBloggerThemes.com